doživetja 

DOŽIVITE OSREČUJOČ IN ZDRAVILEN STIK S KONJI TER KRAŠKO NARAVO. DOŽIVITE PRAVI KRAS.

Konjeništvo

V okviru domače ponudbe se lahko podate v svet konjeništva in pobliže spoznate 400-letno tradicijo slovenskih lipicancev. Svetovni prvak v maratonski dvovpregi vam bo zaupal vse skrivnosti vzreje konj in vas navdušil nad temi prekrasnimi bitji, ki so se v družini prvič pojavili pred tremi generacijami. Vožnja s kočijo, ure jahanja, dresura konj in jahanje ponijev za najmlajše člane vaše družine. Zazrite se konju v oči in mu zaupajte potep po najlepših lokacijah neverjetnega Krasa.

Doživite:

 • Ogled konjskega hleva z Lipicanci
 • Vožnja s kočijo
 • Jahanje
 • Dresura konj
 • Prodaja konj
 • Bivanje gostujočih konjev v hlevu

 

*Doživetje je na voljo samo gostov Tmbinovega hlevčka

 

Joga

Namenite si dragoceni čas zase in se podajte na čudovito pot odkrivanja sebe. Vdihnite sproščeno in se prepustite najstarejšemu nauku o ravnovesju telesa, uma in duha. Naj vaše potovanje z jogo poteka v neokrnjenem kraškem svetu, kjer se pod površjem skrivajo stoletne zgodbe o moči narave, ki vam bodo pomagale k odkrivanju vaših še neodkritih kotičkov. Prepustite se in si povrnite notranji mir in radost.

Doživite:

 • Individualne vaje joge
 • Joga za otroke
 • Joga za najstnike
 • Joga za pare
 • Družinska joga
 • Joga delavnice za manjše skupine (do 8 oseb)
 • Joga delavnice za učitelje (mindfulness v šoli, učenje angleškega jezika z jogo)

 

dogodki

Tmbin’s Barn nudi tudi manjšo sejno sobo s kapaciteto do osem oseb, v kateri v lastni organizaciji ponujamo nepozabne dogodke, ki vam bodo še dolgo ostali v spominu. Si lahko predstavljajte pridobivanje novega znanja med nasadi sivke in odmora za kavo na cvetočem vrtu hortenzij v družbi lipicancev?

doživetja v okolici

Kokoš 674 m

Priljubljena izletniška točka, ki je zaradi lahkega vzpona primerna tudi za mlajše otroke. Na vrhu vas čaka koča z okrepčili in prekrasen razgled na dolino.

Vremščica 1027 m

Planota, ki se nahaja med Pivko in Divačo in je znana po cerkvici, ki se nahaja na vrhu hriba. Med hribolasci velja za posebnost – malico morate vzeti s seboj saj na vrhu ne boste našli koče, vendar pa je razgled na Socerb in Nanos več kot vreden obiska.

Stari Tabor 603 m

Razgledni vrh, ki se nahaja južno od vasi Povir in nudi razgled od Jadranskega morja do Alp. Pot vodi mimo našega hlevčka, položen vzpon pa je lahek in primeren tudi za najmlajše družinske člane.

Teniško igrišče Sežana

Štiri kilometre stran od Tmbin’s Barn se v Sežani nahaja tudi teniško igrišče, kjer se lahko preizkusite v teniškem dvoboju.

Škocjanske jame

Edini slovenski spomenik, ki je vpisan v UNESCO svetovno dediščino in najpomembnejši podzemeljski pojav na Krasu. Izbirajte med tremi turami in se podajte v sotesko, kjer reka Reka izginja v podzemlje ter raziščite vse skrivnostne jamske vhode, živali in edinstveni geomorfološki in mikroklimatski ekosistem.

Kobilarna Lipica

Eden najpomembnejših kulturno-zgodovinskih spomenikov Slovenije in najstarejša kobilarna na svetu, ki je svojo luč ogledala daljnega leta 1580. Zibelka slovenske avtohtone vrste konjev – lipicancev, ki že 400 let razveseljujejo oboževalce konjeništva po vsem svetu. Prepustite se naravni lepoti posestva, kjer se na travnikih prosto pasejo lipicanci, oglejte si številne hleve in obiščite tamkajšnji muzej Lipikum.

Golf Klub Lipica

Ljubitelji golfa lahko svojo strast izživite na vrhunskem golf igrišču v Lipici, edinem igrišču v Sloveniji, ki na svoje zelenice vabi vse leto.

Ogled proizvodnje naravne
kozmetike Renčelj

V naši neposredni bližini se nahaja Proizvodnja kozmetike Renčelj, kjer na svojih nasadih sivke pridelujejo lastno naravno kozmetiko. Oglejte si kako se cvet sivke spremeni v naravno sivkino kremo in spoznajte prednosti, ki jih vašemu zdravju nudi naravna kozmetika.

Ogled čebelarne in proizvodnje domačega medu

Polja sivke in kraški gozd v našo okolico privabljajo tudi družine čebel, ki pridno pridelujejo med v panjih okoliških čebelarjev, pri katerih lahko kupite svoj lonček medu s katerim si boste svoje zajtrke sladkali tudi doma.

Plavanje v Jadranskem morju

Za tiste, ki si počitnic ne predstavljate brez morja, vas le 35 km stran vabi naše Jadransko morje. Poleti ali vse leto za tiste bolj pogumne.