zelena mislenost

Pri nas si že od vsega začetka prizadevamo ohranjati okolje in zmanjševati negativen vpliv turizma ter tako prispevati naš delček v mozaik trajnostno naravnanih nastanitvenih obratov.

Dobrodošli v Tmbinovem hlevčku, kjer že ob prihodu vidite, da ste prišli na pristen kraški borjač obdan z naravo in konjskih hlevom. Želimo vam prijetno bivanje in upamo, da si boste vaše bivanje pri nas zapomnili po lepih in preprostih doživetjih.

V želji po še večjemu prispevku in ozaveščanju glede okoljske tematike je Tmbin’s barn v letu 2022 pridobil okoljski znak »GREEN KEY/ ZELENI KLJUČ«, ki je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji, in pomeni zavezanost podjetij, da v certificiranih obratih spoštujejo stroge kriterije, gostom pa zagotavlja, da z izbiro takšnih obratov neposredno pripomorejo k varovanju okolja.

S pridobitvijo znaka smo dobili priznanje za
ODLIČNOST NA PODROČJU OKOLJSKE ODGOVORNOSTI IN TRAJNOSTNEGA DELOVANJA.

IZJAVLJAMO, DA:

  • ravnamo okolju prijazno na vseh področjih našega poslovanja,
  • o pomenu trajnostne naravnanosti osveščamo naše obiskovalce, goste, prijatelje in sorodnike, ter
  • nenehno iščemo nove rešitve za odgovorno ravnanje z naravnimi viri in za učinkovito rabo električne ter toplotne energije.

Takšno ravnanje je predvsem in najprej koristno za naravno okolje. V večini primerov gre pri tovrstni skrbi za okolje za majhne ukrepe, ki za nikogar od nas ne pomenijo velikega napora ter odrekanja ugodju. Potrebna so le preprosta in komaj opazna dejanja. A če se jih lotimo vsi skupaj, lahko spremenimo svet na bolje in ga zanamcem pustimo takega, kot smo ga dobili od prednikov.

Zaradi navedenega se zaposleni z »okoljskimi iskricami« zavezujemo k odgovornemu ravnanju do okolja, k čemur nagovarjamo tudi goste. Pomemben pogoj za pridobitev znaka Zeleni ključ je namreč prav osveščanje. Hvaležni bomo, če boste nasvete upoštevali in tako skupaj z nami prispevali k ohranitvi okolja. Veseli pa bomo tudi vaših pripomb in predlogov – upoštevali jih bomo v največji možni meri oz. jih posredovali na naslove pristojnih institucij.

Iskrena hvala za razumevanje in prijaznost!